Infância, oralidade e morte em Campo geral e Terra Sonâmbula: Huduku, kureketa ne kufa mumabhukhu Campo geral ne Terra Sonambula - Viana , Maria Schtine (NJINGA e SEPÉ: Revista Internacional de Culturas, Línguas Africanas e Brasileiras (ISSN: 2764-1244), 2023)
The purpose of this essay is to establish a relationship between childhood, orality and death from the narratives Campo geral (1956), by the Brazilian writer João Guimarães Rosa and Terra sonâmbula (1992), by the Mozambican author Mia Couto, with the objective of demonstrating how the intersection of these elements contributes to the constitution of a peculiar language in the two narratives. **** Basa iri rinotswaka kubatanidza nyaya yakaringana ne huduku, kureketa ne kufa burikidze ne nhorondo inowoneka mumabhukhu Campo geral (1956), re munyori weku bharaziri unozvi Joao Guimaraes Rosa ne Terra Sonambula (1992), rakanyorwha na Mia Couto, munyori weku M’sambiki, uyezve, basa iri rine chinangwa chekupangidzira kubatana, kana kuti, kuyanana kezvitsidzo zvinobatsira pakuwumba mutawuro wakanaka munhorondo mbiri idzi.