37.Gestão de recursos humanos: uma abordagem sobre o contributo da remuneração na motivação dos colaboradores nas organizações: uphathwa kwabasebenzi: indlela yokufaka isandla ekuholeni ekugqugquzeleni abasebenzi ezinhlanganweni - Couto, Jorge Manuel Xavier Do (NJINGA e SEPÉ: Revista Internacional de Culturas, Línguas Africanas e Brasileiras (ISSN: 2764-1244), 2022)
É justo pensar que remuneração por si ó não representa a totalidade dos fatores de motivação e satisfação necessárias para manter o trabalhador comprometido com a sua função, compromisso profissionais, fidelidade e níveis de produção desejadas para o crescimento de uma organização, sem ignorar outras fontes de motivação. Contudo, não devemos ficar indiferentes que nos dias atuais a remuneração básica representa uma poderosa fonte de aquisição de diferentes bens, com isso não devemos ignorar o poder que a remuneração representa na relação laboral estabelecida entre a organização e os trabalhadores. Nem toda a organização dispõe de igual capacidade financeira para introduzir na sua política de remuneração outras formas de benefícios. Com isso deve adotar outras práticas de remuneração que sejam menos onerosas. O presente trabalho de natureza bibliográfica, foi realizado com base em consultadas e revisão de várias fontes literárias que abordam de forma sistemática sobre o papel da remuneração nas organizações. Sua função enquanto fator de motivação. Um dos objetivos com a realização deste artigo é conscientizar os gestores de RH, administradores, gerentes a postura que devem adotar em suas práticas de administração de remuneração nas organizações afim de garantir uma justiça e equidade na prática de administração de salários e outras remunerações de modo que possam contribuir para motivação dos seus empregados e cumprimentos dos objetivos, quer individuais, quer organizacionais. Com base nas revisões realizadas concluísse que a remuneração não é a única forma de motivação, ela perfaz uma das partes de fatores de motivação que as organizações podem adotar na sua política de gestão de Recursos Humanos. *** Okufingqiwe (Lingua Zulu): Kuwubulungiswa ukucabanga ukuthi inkokhelo iyodwa ayimeli ingqikithi yezici zokugqugquzela nokwaneliseka okudingekayo ukuze kugcinwe isisebenzi sizinikele emsebenzini waso, ukuzibophezela kochwepheshe, ukwethembeka namazinga okukhiqiza afiswayo okukhula kwenhlangano, ngaphandle kokuziba. abanye imithombo yokugqugquzela. Kodwa-ke, akufanele singabi nandaba neqiniso lokuthi, namuhla, iholo eliyisisekelo limelela umthombo onamandla wokutholwa kwempahla ehlukene, ngakho akufanele siwashaye indiva amandla amele iholo ebuhlotsheni bomsebenzi obusungulwe phakathi kwenhlangano nabasebenzi. Akuzona zonke izinhlangano ezinekhono elifanayo lezezimali lokwethula ezinye izinhlobo zezinzuzo kunqubomgomo yayo yokuholela. Ngalokhu, kufanele isebenzise ezinye izindlela zokukhokhela ezingakhandi kakhulu. Umsebenzi wamanje wemvelo yezincwadi wenziwa ngokusekelwe ekubonisaneni nasekubuyekezweni kwemithombo yemibhalo eminingana ebhekelela ngokuhlelekile indima yamaholo ezinhlanganweni. Umsebenzi wayo njengento ekhuthazayo. Enye yezinhloso ngokufezekiswa kwalesi sihloko ukwenza abaphathi bakwa-HR, abaphathi, abaphathi bazi ngesimo okufanele basithathe emisebenzini yabo yokuphatha amaholo ezinhlanganweni ukuze kuqinisekiswe ubulungiswa kanye nokulingana ekuphathweni kwamaholo kanye. amanye amaholo ngendlela engaba neqhaza ekugqugquzeleni abasebenzi bayo nasekugcwalisekeni kwezinjongo, umuntu ngamunye kanye nenhlangano. Ngokusekelwe ekubuyekezweni okwenziwayo, kwafinyelelwa esiphethweni sokuthi inkokhelo akuyona yodwa indlela yokugqugquzela, yenza enye yezingxenye zezinto ezikhuthazayo izinhlangano ezingazisebenzisa kunqubomgomo yazo yokuphathwa kweMithombo Yabantu.